Raparperipiirakka vaniljajäätelön kanssa synttäripäivänä on ihan ok.

Muuntelin hieman vanhaa piimäpiirakan ohjettani.

 

Pohja:

1 1/2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl spelttijauhoja

1 tl soodaa

2 dl kermaviiliä (purkillinen)

1/2 dl oliiviöljyä

 

Päälle:

n. 5 dl raparperipaloja

raakaruokosokeria

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kermaviili ja öljy. Sekoita taikinaa

mahdolisimman vähän. Levitä taikina öljyttyyn piirasvuokaan. Laita päälle

raparperipalat ja ripottele sokeria. Paista 225 asteessa 25 minuuttia.

Nauti kuumana vaniljajäätelön kanssa.

 

Ensi kerralla voisin kokeilla leivinjauhoa ja spelttijauhojen tilalla esim. sämpyläjauhoja.

Tänään on ollut sateista ja koleaa. Sitä Suomen kesää.