Raparperipiirakka vaniljajäätelön kanssa synttäripäivänä on ihan ok.
Muuntelin hieman vanhaa piimäpiirakan ohjettani.
Pohja:
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 tl soodaa
2 dl kermaviiliä (purkillinen)
1/2 dl oliiviöljyä
Päälle:
n. 5 dl raparperipaloja
raakaruokosokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kermaviili ja öljy. Sekoita taikinaa
mahdolisimman vähän. Levitä taikina öljyttyyn piirasvuokaan. Laita päälle
raparperipalat ja ripottele sokeria. Paista 225 asteessa 25 minuuttia.
Nauti kuumana vaniljajäätelön kanssa.
Ensi kerralla voisin kokeilla leivinjauhoa ja spelttijauhojen tilalla esim. sämpyläjauhoja.
Tänään on ollut sateista ja koleaa. Sitä Suomen kesää.
Kommentit